fbpx

10 предимства на щадящото и безвредно зъболечение при възрастни

10 предимства на щадящото и безвредно зъболечение при възрастни

10 предимства на щадящото и безвредно зъболечение при възрастни

В наши дни животът на човека е заобиколен от огромен брой вредни фактори, но за своята информираност за тях, всеки трябва съзнателно да работи. Не е така лесно да сме информирани за истината или да сме близко до нея. Сферата на безвредно зъболечение е трудно достъпна като информация в дълбочина за всеки човек и подобрението и яснотата в тази насока би увеличило значително качеството на изпълнение на тази професия.

Под щадящо и безвредно зъболечение при възрастните се имат предвид методите и средствата, използвани основно в следните случаи:

 • профилактиката и стопирането развитието на кариес;
 • почистването и лечението на кариес;
 • стимулиране на естествен възстановителен процес при пулпит;
 • почистване и запълване на кореновите канали при зъби, които вече нямат витален нерв.

Обикновено изборът на зъболекаря за метод и средства се основава на добрия и сигурен краен резултат. Често обаче условието за безвредно зъболечение, не е водещо.

Предимствата на щадящото и безвредно зъболечение при възрастни, като съвременна лечебна тенденция са много. А тук може да ги видите систематизирани до 10.

10 предимства на безвредното зъболечение:

 1. Не се отделят дразнещи вещества в организма. Сами по себе си, добре подбраните средства се основават преди всичко на доброто почистване и липсата на силни химични препарати. Те са инертни към тялото, не излъчват вредни съставки, биологично поносими са.
 2. vtoro-predimstvoНезаменима алтернатива при деца, бременни, хора с алергии, както и такива, стремящи се към здравословен начин на живот. За група хора, това е единствения възможен начин на лечение.
 3. Точното, щадящо и с цялостно добър резултат лечение, предпазва от психични травми. Те могат да възникнат от нерезултатното и увреждащо такова. Също така позитивният резултат от дадено лечение успокоява травмиран от предишен неуспех лекуващ се и му помага да го преодолее.
 4. 10 предимства на щадящото и безвредно зъболечение при възрастниЗапазва тъканите здрави, витални и им дава възможности за регенерация. Използват се съвременни средства на денталната медицина, чиято селекция се основава на грижата за нерва, околните тъкани и цялостната липса на щети върху тялото.
 5. Траен и надежден резултат във времето с опазване на естествените тъкани. Щадящото и безвредно зъболечение при възрастни има по-голяма успеваемост, тъй като активира възстановителни способности на тялото.Действително денталната медицина има тенденция да върви в тази насока и е въпрос на безкомпромисен избор, да се подкрепя преди всичко природната даденост.
 6. Не се образуват мъртви тъкани, които отделят некротоксини, предизвикват хронични възпаления и действат като точки на фокални огнища. Те биха могли да рефлектират на отдалечени места в тялото на принципа на взаимносвързаността на зъбите с другите органи.
 7. Запазва се естествения цвят, структура и сетивност на зъбите. Така те изпълняват своите многобройни функции, които тепърва ще се откриват и проучват. Емайлът, който е кристал, дентинът със своята виталност и връзката им с централната нервна система, са неизвестен напълно дълбок океан от знания. Насочването на вниманието към този мистицизъм, е важна стъпка напред в развитието ни.
 8. Рискът от усложнения, неуспехи и вадене на зъбите, при безвредното и щадящо зъболечение на възрастни, се свежда до нула. Изисква се отговорен персонал, който има цялостен (холистичен) подход в дълбочина и отдаденост на принципа на Хипократ: “Primum non nocere!” – “Преди всичко не вреди!”
 9. 10 предимства на щадящото и безвредно зъболечение при възрастниВлияе благотворно на цялостното здраве и самочувствие. Здравите и живи зъби, запазени най-близо до естественото им състояние, са свързани и с цялостното добро здраве на организма. Заради свързаността им с другите органи на тялото, чрез безвредното и щадящо зъболечение се реализира холистичен лечебен подход. Естествените и здрави зъби правят усмивката истинска и са носител на хармония.
 10. Икономически излиза по-изгодно като краен резултат. Това е трайно лечение и с него се предотвратяват усложнения и други последващи процедури. Има сравнително висока стойност, тъй като качеството на изпълнение е високо, но в крайна сметка се ограничава до него и няма последващи нужди. След като се завърши лечението и се дадат насоки за предпазване от възникване на нови увреждания на зъбите, посещенията при зъболекаря вече спират, освен за обичайната ежегодна проверка на състоянието на организма.

10 предимства на щадящото и безвредно зъболечение при възрастниЩадящото и безвредно зъболечение при възрастни е ефективно и ползотворно. А развитието на все повече дентални практики в тази насока е жизнено необходимо за съвременния човек, който оценява и разбира свързаността си с природата.

Конкуренцията в безвредно зъболечение при възрастни е изключително важна и полезна за всички и ще доведе до нова по-съвършена дентална медицина.

Информираността на хората, ще ги направи по-осъзнати и търсещи подходящия за тях подход.

 

Автор: д-р Ася Илиева

Контакт с нас и запазване на час

Последвайте ни във Фейсбук

Абонирайте се за нашият видео канал

Полезни статии в нашият блог