fbpx

Зъбите и техните проекции

Зъбите и техните проекции

Зъбите и техните проекцииТвърде малко е написано и се знае по този въпрос. Това е отношението на невидимото, духовното върху видимото, материята.

Зъбите(1) са взаимносвързани с кармата(2) и космическото(3) – наталната карта.

Наталната карта е схематично изображение на позицията на планетите при поемането на първия дъх на всяко същество в момента на появата му на бял свят. Астролозите чрез нея разчитат развитието на целия човешки житейски цикъл. Там е отразена и кармата – това е причинно-следствената връзка на всички събития в живота ни.

the_planetsПланетата Сатурн отразява директно кармата. В същото време символично, тя управлява костите и зъбите. Ето защо зъбите, натала (макрокосмоса) и кармата са три различни проекции на едни и същи процеси.

От небето – макрокосмоса, кармата се отпечатва в зъбите – микрокосмоса. Това е било известно на древни цивилизации и са диагностицирали по зъбите заболявания, също както и при ирисовата диагностика. Макро винаги има отпечатък върху микро.

Тези зависимости се виждат на практика. Човек, който има проблемно съзъбие, с много кариеси и извадени зъби, при разчитане на наталната му карта се забелязват трудни аспекти. При най-сериозните проблеми фигурират квадратурите на Сатурн към Луната, Венера, когато е засегната женската енергия, дължаща се на трудни взаимоотношения с майката, партньорката, а на зъбите това се отразява с увреждане на тези от долната челюст и по-конкретно шестите зъби. Долната челюст е подвластна на Телеца и Венера. Горната челюст е мъжката и се управлява от Марс и Овен. Квадратури на Сатурн към Слънцето се отпечатват като проблеми с горните 6-ти зъби – бащата. Тъй като шестият зъб е този, който е центъра на дъвкането във всеки един квадрант и извършва най-голяма дъвкателна дейност, той отпечатва директно ролята на майката и бащата. Това са най-уязвимите постоянни зъби, тъй като те поникват първи, още едва на около 6 годишна възраст. На тази възраст детето навлиза за първи път в света на възрастните, като тръгва на училище. Към него има за първи път рязко завишени изисквания във възпитанието. Ако съответния индивид носи кармата по женска/мъжка линия, което се проявява чрез родители, с които възникват неразрешени конфликти и емоционални потискания, то тогава се засягат тези зъби. Много често такова дете развива бързо кариеси и пулпити, които при неподходящ подход  довеждат и до изваждането на тези зъби още в ранна възраст.Зъбите и техните проекции

Попадането при зъболекар, който повече уврежда и влошава състоянието на зъбите, също е част от кармата. Когато хората изчистят по-голямата част от нея и вървят напред без да трупат нови грешки, а се развиват по пътя на добродетелите, те просто попадат на друг лечител, който с грижа и внимание ги довежда до зъбно здраве. Всички тези процеси са част от причинно-следствената връзка – кармата и са част от недоловимите сили, които движат този свят. Някои биха ги нарекли съдба, ангелска/божествена намеса, но всички интуитивно усещаме съществуването им. Въпреки, че са недоловими, тъй като са изключително точни в изпълнението си, ние можем да ги наблюдаваме като закономерности и да действаме профилактично. Това е една профилактика на много по-високо ниво от обичайното, препоръчвано от лекаря. Това е духовна профилактика, а от нея започва всичко и тя е най-важната.

Когато човек живее в истината, с любов и мъдрост възприема околния свят и зачита всички живи организми, не им вреди и не уврежда природата, може да се каже, че той се движи по правия път. От само себе си, тогава всичко се нарежда в живота му – контакти, общувания, интереси, хранене, навици – всичко се променя, аурата се изчиства и животът му става хармоничен. Несъмнено това рефлектира на всяко ниво:zabite-i-tehnite-proekcii-varna

  • изразени и взаимодействащи хармонично емоции
  • здраво тяло, което се обуславя от интуитивно правилен избор за храна
  • здрави зъби
  • попадане при лечители, които работят осъзнато,
  • съвсем нов приятелски кръг и т.н.

Животът ни поднася често предизвикателства, които са част от кармата и е много важно как ще реагираме. Не винаги ни се отдават правилните реакции, понякога просто имаме нужда да натрупаме опит от грешките. Все пак, дори тогава е важно да действаме осъзнато, да търсим причините за всичко в  нашата лична карма.

Автор: д-р Ася Илиева

Контакт с нас и запазване на час

Последвайте ни във Фейсбук

Абонирайте се за нашият видео канал

Полезни статии в нашият блог